Under morgonen droppar barnen in och vid 8.30-snåret börjar dagen med en gemensam samling, därefter äter alla barn och personal frukost tillsammans. Yngre (Knattar) och äldre (Blixtar) äter tillsammans. När alla är mätta och fulladdade med energi så brukar största delen av förmiddagen tillbringas utomhus. Barnen gör ofta utflykter i närområdet och besöker olika lekparker och skogsområden. Frukt serveras på förmiddagen. Vid 11.30-tiden är det dags för de yngre barnen att ha sovvila innan lunch medan de äldre barnen fortsätter sina aktiviteter inne eller ute.

Kl. 13 är det dags för lunch som tillagas från grunden av Dvärgbjörkens egen personal, i största möjliga utsträckning väljer vi ekologiska alternativ.  Vid samlingen innan lunch turas Blixtarna om att presentera dagens rätt. Efter lunch har de äldre barnen läsvila. Ibland erbjuds massage vid vilan. På eftermiddagen finns det tid för ytterligare någon aktivitet – till exempel Miniröris i stora salen eller kuddlek. Även fri lek, pyssel och spel är populära aktiviteter. Fruktstund för alla barn och ett förstärkande mellanmål till barnen som stannar lite längre. Oj så fort en dag går!

Några gånger per termin blir det längre utflykter med kulturella aktiviteter; t ex besök på teater eller museum. Kluringarna har även Skogstramp en gång i veckan då de går till Dalaskogen med ryggsäck på ryggen. För de äldsta barnen anordnas 5-årsklubb – förberedelse inför skolstart. Såväl Knattar som Blixtar jobbar också med olika teman – t ex kroppen, färger & former.

I mörkaste november firar alla barn ljusfesten och i december är det traditionellt luciafirande där familjerna också är välkomna.  Sommarfest anordnas i början på juni innan semestrar och sommarlov. 

Öppettiderna på förskolan är för tillfället 7.30-16.45 men finns behov så löser vi det! Behovet inventeras regelbundet för att tiderna ska passa er familj.


Nästa sida om maten lagas här